Title: STUK

Author:BANG HERMAN
Subject:OTHER LITERATURES
Source:
Words Statistic:words statics
 

Number of words for page:
Første Del. Regn af Guld

I
Herluf Berg og Lange kom ned på Gaden til Drosken, der ventede: Kasino, Kusk, raabte de og sprang ind.
De var kommen til Sæde, og Kusken kørte ad gamle Frederiksborggade til.
Det var Skumring endnu, og over Parken og Skt. Peders Mølle hvilede det graablaa sidste Skær af Dag. Men langs Gaden var der allerede tændt, og Lygter og alle Butikers Blus lyste ud over Vrimlen. Lig en hel Armé strømmede Arbejderne langs Fortovene ud ad Broen - som en taktfast Marsch lød det mod Stenene; og midt ad Gaden, på Sporet, klemtede de oplyste Teatervogne frem, tre i Rad, propfulde, med glade, hætteklædte Damer, der hang og red helt ud på Platformene.
Forpustede Medsøstre i Abonnementet, der maatte gaa, kom ikke hurtig nok i Vej på Fortovet og brød ud på Gaden, hvor de skridtede af langs Rendestenen med en forvildet Pige i Hælene.
- Her er livligt, sagde Berg, han sad behageligt og indaandede den fugtig-milde Luft i sit Vognhjørne.
- Levende er her blevet i Staden, sagde Lange.
Ved Boulevardens Holdested kom man slet ikke frem, saadant et Myldr var der af Hætter, der skreg, og forbitrede Ægtemandsstokke, der demonstrerede. Men Sporvognene rullede sindigt forbi hen ad Boulevarden, svajende tungt under deres glade Last som et Par store vraltende Dyr.
Berg og Lange kom ind i Købmagergade. Mørkningshandelen gik i Kældre og Stuer. Igennem Ruderne saa man de fulde Boder, og Fortovsstrømmen løb bus på Tjenestepiger, der debatterede i Nærheden af Kælderhalsene. Unge Piger fra Kursus fløj forbi hinanden med Haandslag, og »Herrer fra Forretningen« skød ud og ind i Vrimlen for at bringe Breve til den sidste Post.
Udenfor Modebutikerne, hvor de første Vintermodeller prangede under Gassens Lys, kom man slet ikke frem; og ved hvert femte Hus stoppedes den hele Strøm ...
Page: 1
 

Others Books from the author..

Help

 • Select one or more words an get availables translation in Logos Dictionary.
 • Set the number of words for each page an refresh the content.
 • Go to begin of the document
 • Go to previous page
 • Go to next page
 • Go to the end of document
 • Libri.it

  Libri.it 20 MODI PER DISEGNARE UN GATTO E ALTRI 44 SIMPATICI ANIMALILA MENTE DEL FOTOGRAFOTHE NEW YORK TIMES. 36 HOURS. 125 WEEKEND IN EUROPA (I)IL LIBRO DEI SIMBOLI
 • Illustrati

  Sfoglia riviste di Illustrati